keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Ennakkoäänestys on alkanut!

"Ankkalampi", Hepola
💚🍀
Tänään on ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä! Muistakaahan äänestää!

Päätös on sinun!

Jos et äänestä, annat tavallaan äänesi jollekin toiselle. Ethän halua, että äänestämättömyytesi johtaa siihen, että joku epätoivottu pääsee valtuustoon.

Jos ei itse osallistu päättäjien valintaan, on jotenkin outoa, että kuitenkin valitetaan asioista suureen ääneen. Olenkin aina sanonut, puolileikilläni tosin, että jos ei äänestä, ei pidä sitten valittaa huonosti hoidetuista asioista.

Tottakai jokainen saa valittaa asioista, vaikka ei äänestäisikään, sananvapaushan on demokratian perusasioita. Pitää sitten vain kestää se, että kun joku kysyy äänestitkö, ja jos vastauksesi on ei, niin sitten ei kannata loukkaantua, jos joku sanoo, ettei pidä valittaa, jos ei ole äänestänyt.

En varmaan ole kertaakaan jättänyt äänestämättä sen jälkeen, kun sain äänioikeuden. Asuin Ruotsissa vuosia, ja äänestin sielläkin.

Olin politiikassa mukana Ahvenanmaalla, ja tottakai äänestin myös siellä. Olin ehdokkaana sekä kunta- että maakuntavaaleissa. Olin kotikuntani Lemlandin luottamustehtävissä muutamissa lautakunnissa ja varavaltuutettuna. Olin myös Ahvenanmaan maakuntahallituksen edustajana sen kokonaan tai osittain omistamien yhtiöiden hallituksissa. Olin Liberalerna på Åland-puolueen jäsen.

Ahvenanmaalla ei ole vihreiden puoluetta, joten liityin lähimpänä vihreitä arvoja olevaan puolueeseen.

Kun muutin Kemiin kaksi vuotta sitten, liityin melko pian sen jälkeen Vihreisiin, ja nyt olen ehdokkaana Kemissä numerolla 40.

Tehdään Kemistä hyvä paikka elää ja olla!

#PäätösOnSinun


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti